L’Ajuntament gestionarà directament l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses en finalitzar la concessió

  placa_tereses_edicle

   

   

   

   

   

   

   

  El Ple encarrega a l’empresa municipal PUMSA la gestió

  L’Ajuntament explotarà a partir del 2 de febrer, l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses, un dels pàrquings públics de major rendiment de la ciutat. L’aparcament es gestiona actualment mitjançant una concessió que està a punt de finalitzar, i el Ple municipal va aprovar ahir declarar-la extingida i encarregar a l’empresa municipal PUMSA la gestió directa del servei.

  La concessió per construir i explotar l’aparcament de la plaça de les Tereses es va adjudicar l’1 de desembre de 1975 a favor de l’empresa Viales y Construcciones SA, actualment Empark Aparcamientos y Servicios SA. La durada de la concessió era de 40 anys a comptar des de la recepció provisional de les obres el 2 de febrer de 1977, per la qual cosa finalitza el proper 2 de febrer de 2017.
  L’aparcament té 347 places de rotació. El percentatge promig d’ocupació en tot l’horari d’obertura (de 7 a 23 h) va ser del 65% al 2015 i es preveu superior per a aquest any. La inversió que van suposar les obres de construcció està amortitzada, i en aquests moments el pàrquing pot donar un benefici net aproximat de 600.000 € anuals que permetrà fer les inversions d’adequació de les instal·lacions que siguin necessàries i treure’n rendiment de l’explotació.
  La concessionària haurà de fer entrega de l’aparcament i la documentació necessària per garantir la continuïtat del servei. L’explotació a càrrec de PUMSA inclourà fer-se càrrec del manteniment de les instal·lacions. L’Ajuntament preveu fer obres a l’aparcament, principalment per millorar els accessos, i se subrogarà el personal existent.