El passat dijous, 6 d’octubre, el Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar l’estudi de detall d’un edifici municipal d’usos terciaris ubicat a la Baixada de les Espanyes , 2-8, que fa cantonada amb la plaça de Can Xammar. L’edifici, promogut per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró (PUMSA), s’engloba en el projecte de transformació urbanística del sector de Can Xammar i del centre històric de la ciutat.

El nou edifici tindrà una superfície construïda sobre rasant de 620 m² i constarà d’una planta baixa de 174,08 m2, dos plantes pis de 222,31 m2 i 223,62 m2 respectivament i una planta soterrani. A la planta baixa, s’hi habilitarà un local amb doble accés, un des de la Baixada de les Espenyes i un altre des de la pròpia plaça de Can Xammar. Les plantes pis es destinaran a oficines.

 

El solar on es projectarà l’edifici té una superfície de 326,81 m2. Les façanes sud i oest de la parcel·la afectada limiten amb la plaça de Can Xammar; per l’est, a través de la muralla, limita amb els patis interiors de les finques circumdants i la façana nord delimita amb a la Baixada de les Espenyes.

Edifici singular, en un espai únic

En l’estudi de detall aprovat pel Ple de l’Ajuntament es reflecteixen els canvis necessaris per a la configuració del nou edifici. Es tracta d’una edificació singular, en un entorn únic. L’objectiu és fer unes instal·lacions que s’integrin en l’entorn i delimitin la plaça de Can Xammar reduint l’ocupació en planta baixa i augmentant l’espai de zona verda. Per tal d’aconseguir aquesta integració, s’ha previst l’adaptació de l’edifici a la topografia actual del terreny segons el Pla General d’Urbanisme de Mataró de l’any 1996.

Transformació de Can Xammar

El sector de Can Xammar ha sofert una transformació urbanística important els darrers temps. L’enderroc d’antics edificis ha propiciat l’esponjament del casc antic i l’obertura visual de l’antiga muralla del s. XVI. En una primera instància, es va urbanitzar la plaça can Xammar i, en segon terme, l’interior d’illa sota muralla del s. XVI, que va ser inaugurada amb la descoberta de l’estàtua de Pere Coll el passat dia 23 de Juliol.

Millorar la qualitat de vida

PUMSA dedica part de la seva activitat a urbanitzar sectors residencials, terciaris i industrials per fomentar les activitats econòmiques i socials a la ciutat de forma sostenible. En aquest cas, l´estudi de detall de l’edifici aprovat correspon a la urbanització de sòl terciari.

La fita de l’empresa municipal és que la ciutat creixi de forma sostenible i que totes les construccions prioritzin els espais oberts per a les persones. El sector de Can Xammar consolida aquest nou model de ciutat que vetlla per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

El passat dijous, 6 d’octubre, el Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar l’estudi de detall d’un edifici municipal d’usos terciaris ubicat a la Baixada de les Espanyes , 2-8, que fa cantonada amb la plaça de Can Xammar. L’edifici, promogut per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró (PUMSA), s’engloba en el projecte de transformació urbanística del sector de Can Xammar i del centre històric de la ciutat.

El nou edifici tindrà una superfície construïda sobre rasant de 620 m² i constarà d’una planta baixa de 174,08 m2, dos plantes pis de 222,31 m2 i 223,62 m2 respectivament i una planta soterrani. A la planta baixa, s’hi habilitarà un local amb doble accés, un des de la Baixada de les Espenyes i un altre des de la pròpia plaça de Can Xammar. Les plantes pis es destinaran a oficines.

 

El solar on es projectarà l’edifici té una superfície de 326,81 m2. Les façanes sud i oest de la parcel·la afectada limiten amb la plaça de Can Xammar; per l’est, a través de la muralla, limita amb els patis interiors de les finques circumdants i la façana nord delimita amb a la Baixada de les Espenyes.

Edifici singular, en un espai únic

En l’estudi de detall aprovat pel Ple de l’Ajuntament es reflecteixen els canvis necessaris per a la configuració del nou edifici. Es tracta d’una edificació singular, en un entorn únic. L’objectiu és fer unes instal·lacions que s’integrin en l’entorn i delimitin la plaça de Can Xammar reduint l’ocupació en planta baixa i augmentant l’espai de zona verda. Per tal d’aconseguir aquesta integració, s’ha previst l’adaptació de l’edifici a la topografia actual del terreny segons el Pla General d’Urbanisme de Mataró de l’any 1996.

Transformació de Can Xammar

El sector de Can Xammar ha sofert una transformació urbanística important els darrers temps. L’enderroc d’antics edificis ha propiciat l’esponjament del casc antic i l’obertura visual de l’antiga muralla del s. XVI. En una primera instància, es va urbanitzar la plaça can Xammar i, en segon terme, l’interior d’illa sota muralla del s. XVI, que va ser inaugurada amb la descoberta de l’estàtua de Pere Coll el passat dia 23 de Juliol.

Millorar la qualitat de vida

PUMSA dedica part de la seva activitat a urbanitzar sectors residencials, terciaris i industrials per fomentar les activitats econòmiques i socials a la ciutat de forma sostenible. En aquest cas, l´estudi de detall de l’edifici aprovat correspon a la urbanització de sòl terciari.

La fita de l’empresa municipal és que la ciutat creixi de forma sostenible i que totes les construccions prioritzin els espais oberts per a les persones. El sector de Can Xammar consolida aquest nou model de ciutat que vetlla per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.