muntatge_NP

 

Mataró compta amb 13 punts de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics (motos i cotxes), tant a la via pública com a diferents aparcaments públics, perquè en faci ús la ciutadania i les empreses que ho necessitin. La creació de la xarxa de punts de recàrrega s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat, concretament forma part del Pla d’implementació urbana del vehicle elèctric (PIUVE). L’objectiu és reduir les emissions contaminants associades a la utilització de vehicles de gasolina i dièsel perquè Mataró esdevingui una ciutat cada vegada més sostenible i amable.

MAPES DELS PUNTS DE RECÀRREGA

Mapa dels punts de recàrrega de Mataró

Mapa dels punts de recàrrega de Catalunya (ICAEN)

 

 

PUNTS DE RECÀRREGA: 13 PUNTS / 34 PLACES

Punts ubicats al carrer (12 places):

PUNT 1
Carrer de Finlàndia: el punt permet dues connexions de càrrega ràpida (entre 1 i 1,5 hores) amb una potència de 55 KW i amb una intensitat de 80 A. Hi ha tres possibilitats de connexió: CHAdeMO (DC), CCS COMBO2 (DC) i Mennekes (AC).

PUNT 2 (PROPERAMENT)
Carretera de Barcelona, 92 (MESSA): el punt permet dues connexions de càrrega ràpida (entre 1 i 1,5 hores) amb una potència de 55 KW i amb una intensitat de 80 A. Hi ha tres possibilitats de connexió: CHAdeMO (DC), CCS COMBO2 (DC) i Mennekes (AC).

PUNT 3 (PROPERAMENT)
Avinguda de la Gatassa: el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida amb corrent alterna (entre 4 i 6 hores) amb una potència de 22 KW i amb una intensitat de 32 A. Hi ha dues possibilitats de connexió: Mennekes (AC) i Shucko.

PUNT 4 (PROPERAMENT)
Carrer de Pablo Picasso: el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida amb corrent alterna (entre 4 i 6 hores) amb una potència de 22 KW i amb una intensitat de 32 A. Hi ha dues possibilitats de connexió: Mennekes (AC) i Shucko.

PUNT 5 (PROPERAMENT)
Muralla de la Presó: el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida amb corrent alterna (entre 4 i 6 hores) amb una potència de 22 KW i amb una intensitat de 32 A. Hi ha dues possibilitats de connexió: Mennekes (AC) i Shucko.

PUNT 6 (PROPERAMENT)
Passeig Marítim: el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida amb corrent contínua (entre 2 i 4 hores) amb una potència de 27 KW i amb una intensitat de 40 A. Hi ha tres possibilitats de connexió: CHAdeMO (DC), CCS COMBO2 (DC) i Mennekes (AC).
• Punts ubicats a aparcaments públics de pagament (18 places), al TecnoCampus (2 places) i al Port de Mataró (2 places):

PUNT 7
Aparcament a la plaça de les Tereses (P2): el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida (entre 4 i 6 hores) amb una potència de 22 KW i amb una intensitat de 32 A; i dues connexions de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) i una potència de 3,7 KW amb una intensitat de 16 A.

PUNT 8
Aparcament a la plaça de Cuba (P1): el punt permet dues connexions, una per a cotxe i una altra per a moto, de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) i una potència de 3,7 KW amb una intensitat de 16 A amb connector Shucko.

PUNT 9
Aparcament de la plaça de Granollers (P5): el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida (entre 4 i 6 hores) amb una potència de 22 KW i amb una intensitat de 32 A; i dues connexions, una per a cotxe i una altra per a moto, de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) i una potència de 3,7 KW amb una intensitat de 16 A amb connector Shucko.

PUNT 10
Aparcament de l’Espai Firal Parc Central (P6): el punt permet dues connexions de càrrega semiràpida (entre 4 i 6 hores) amb una potència de 22 KW i amb una intensitat de 32 A; i dues connexions, una per a cotxe i una altra per a moto, de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) i una potència de 3,7 KW amb una intensitat de 16 A amb connector Shucko.

PUNT 11
Aparcament del TecnoCampus (P8): el punt permet dues connexions de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) i una potència de 3,7 KW amb una intensitat de 16 A amb connector Shucko.

PUNT 12
Aparcament del Port de Mataró: un punt que permet una connexió de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) amb una potència de 3,7 KW i amb una intensitat de 16 A amb connector Shucko.

PUNT 13
Aparcament del Port de Mataró: un punt que permet una connexió de càrrega lenta (entre 6 i 8 hores) amb una potència de 3,7 KW i amb una intensitat de 16 A amb connector Shucko.


TARGETES DE RECÀRREGA GRATUÏTES

La targeta de vehicles elèctrics ofereix la possibilitat de fer recàrregues elèctriques a la xarxa de punts gestionats per l’Ajuntament de Mataró, l’empresa municipal PUMSA, el TecnoCampus Mataró-Maresme, Mataró Energia Sostenible (MESSA) i el Port de Mataró sense cost per a l’usuari.

La targeta la podeu sol·licitar a través de:

•  Internet

•  Servei d’Atenció Ciutadana

•  Telèfon d’atenció ciutadana 010 (des de fora de Mataró 807 11 70 10)

Si el tràmit es fa de manera presencial caldrà portar el document d’identitat del titular del vehicle.

Posteriorment s’avisarà l’interessat perquè reculli la targeta al Servei de Mobilitat (plaça de Granollers, 11. Horari: de 9 a 14 h de dilluns a divendres).

Targeta

 

AVANTATGES EN L’ÚS DE VEHICLES ELÈCTRICS

L’Ajuntament ofereix un descompte del 75 % en l’Impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles elèctrics. En el cas dels vehicles híbrids, la bonificació és del 70 % de la quota.

Més informació del tràmit de bonificació de l’IVTM

L’Ajuntament bonifica en un 95 % l’impost d’obres per instal·lar sistemes de recàrrega elèctrica en garatges col·lectius.

Més informació del tràmit de bonificació l’ICIO