L’Ajuntament i PUMSA ofereixen descomptes en els aparcaments municipals i a la zona blava en campanya de Nadal i rebaixes

La campanya és el tercer any que s’ofereix a la ciutadania per aquestes dates, i finalitza el 28 de gener.

Es tracta d’una campanya de descomptes als aparcaments municipals i a la zona blava que té per objectiu afavorir l’afluència de clients locals o de fora del municipi als comerços de la ciutat durant el període de Nadal i rebaixes. PUMSA és l’empresa municipal que gestiona els aparcaments i la zona blava per encàrrec de l’Ajuntament.

La promoció permet gaudir de 30 minuts de descompte als aparcaments municipals i zona blava per estades superiors a 1 hora. La campanya és vàlida als aparcaments municipals de la plaça de les Tereses, plaça de Granollers i Espai Firal-Parc Central, els divendres de 17 a 20 h, i els dissabtes, diumenges i festius d’obertura comercial les 24 hores.

En el cas de la zona blava, per acollir-se a la promoció el pagament s’ha de fer a través de l’app (Blinkay) i és vàlida per un sol ús al dia per matrícula, els divendres tarda i els dissabtes.

PUMSA adquireix en propietat 7 habitatges de protecció oficial

El preu total de la compravenda ha estat d’1.353.438,67 € (IVA exclòs).

Els habitatges són d’HPO en règim general i es destinaran a lloguer.

La regidora de Polítiques d’Habitatge, Sarai Martínez, i la presidenta de PUMSA, Núria Moreno, han visitat avui els pisos. Els habitatges estan situats en un edifici construït per la promotora Greip Activos inmobiliarios, SLU, situat al carrer de Narcís Monturiol, 30-32. Fan cantonada amb el carrer d’Arenys, avinguda d’Ernest Lluch i passeig de Marina de Mataró.

L’edifici està dins l’àmbit del Projecte d’urbanització Ernest Lluch/Valldeix realitzat per PUMSA. Aquest sector està dotat d’una zona verda, l’última fase de prolongació del Parc de Mar.

D’aquests 7 habitatges qualificats de protecció oficial, 6 es destinaran a lloguer i un per a reallotjament d’un afectat en el Pla de millora urbana del sector d’Iveco Renfe-Farinera. Disposen de 65 m2 de superfície útil més terrassa i 2 habitacions.

El preu del lloguer serà l’estipulat per l’Ajuntament de Mataró d’acord amb la qualificació de protecció oficial atorgada per la Generalitat amb un màxim de 8,95 €/m2 l’habitatge i un 4,48 €/m2 el lloguer de les places d’aparcament.

Amb aquesta nova adquisició PUMSA passa a gestionar un total de 306 habitatges, 98 de la seva propietat, 202 propietat de l’Ajuntament i 6 propietat de la SAREB.

Està previst que els habitatges s’adjudiquin a inicis del 2024 per part del Servei de l’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró entre les persones inscrites al Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de Mataró.

 

L’habitatge assequible, prioritat de Mandat

Fer de l’habitatge una prioritat d’inversió és una de les línies d’actuació del Pla de Mandat 2023-2027. Entre els projectes previstos per ampliar el parc d’habitatge assequible a la ciutat es preveu desenvolupar noves fórmules d’adquisició d’habitatges en règim de lloguer protegit; continuar adquirint habitatges amb la fórmula del tanteig i retracte; impulsar noves promocions en règim de lloguer mitjançant el dret de superfície als sectors Iveco i Entorns Biada, i construir l’habitatge dotacional per a persones grans al carrer de Muntanya.

 

Aprovats els nomenaments dels nous presidents d’Aigües de Mataró, PUMSA i Mataró Audiovisual

Les Juntes generals de les empreses municipals Aigües de Mataró i PUMSA van renovar ahir els respectius Consells d’Administració, després de la constitució del nou Consistori el passat juliol.

Les reunions de les Juntes generals van tenir lloc ahir a la tarda, just abans de la celebració del Ple ordinari del mes de setembre. En els dos casos es van renovar els representants que cada grup municipal designa per forma part dels Consells d’administració, i es va aprovar qui ocuparà la presidència.

El nou president d’Aigües de Mataró és Eloi Serrano Robles. Serrano és també actualment Director de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus (Universitat Pompeu Fabra) i professor d’economia de l’empresa, a més d’investigador associat al CIDOB.

La nova presidenta de PUMSA és la regidora de Seguretat, Núria Moreno Romero, que actualment té també de forma provisional les competències delegades d’Urbanisme. Moreno substitueix en el càrrec l’exregidora Anna Villarreal Pascual. La vicepresidència del Consell d’Administració l’ocuparà la regidora de Polítiques d’habitatge, Sarai Martínez Vega.

Per últim, el Ple municipal va ratificar ahir el decret de nomenament del regidor Miquel Àngel Vadell com a nou president de l’EPE Mataró Audiovisual. Vadell pren el relleu en el càrrec del regidor Juan Carlos Jerez.

Eloi Serrano, Núria Moreno i Miquel Àngel Vadell. Fotos: Ajuntament
Eloi Serrano, Núria Moreno i Miquel Àngel Vadell. Fotos: Ajuntament

 

Més de la meitat dels estacionaments en zona blava seran gratuïts a l’agost

Es facilitarà la rotació a les zones més properes a la platja, als eixos comercials i als mercats municipals i es deixaran sense regulació les zones d’aparcament amb menys afluència de vehicles i d’activitat comercial

Amb la finalitat d’adaptar el servei a un mes amb menor afluència de vehicles, del 1 al 31 d’agost el funcionament de la zona blava serà parcial. Aquesta és una mesura que es fa a la ciutat de Mataró cada any.

L’Àrea de Mobilitat de l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) gestiona 813 places d’estacionament regulat en superfície, i treballa per criteris de mobilitat, eficiència i sostenibilitat.

A les places properes a la platja, els eixos comercials i mercats municipals es facilitarà la rotació, mentre es deixaran sense regulació les zones d’aparcament amb menys afluència de vehicles i d’activitat comercial, com la zona 4 en la seva totalitat i part de la zona 1.

Els usuaris podran identificar clarament les places de zona blava que siguin gratuïtes a l’agost, ja que els parquímetres estaran tancats i hi haurà cartells informatius a totes les màquines expenedores de tiquets d’aparcament indicant la propera data d’apertura.

Per carrers aquesta és la situació de les places de pagament i les gratuïtes durant el mes d’agost:

ZONA 1:

Lliures de pagament: 239 places

 • Carrer de Tetuan
 • Carrer de Fray Luis de León
 • Carrer de Catalunya
 • Carrer de Francesc Milans
 • Carrer d’Altafulla
 • Carrer de Llauder (tram entre carrer d’Iluro i ronda de la República)
 • Camí Ral
 • Carrer de Javier Castaños (tram entre carrer d’Iluro i ronda de la República)
 • Carrer de Sant Cugat (tram entre carrer d’Iluro i ronda de la República)
 • carrer de la Unió

De pagament: 111 places

 • Carrer de Sant Joaquim
 • Carrer de Sant Josep Oriol
 • Solar entre el carrer d’en Palmerola i el carrer de Deu de Gener
 • Carrer d’Iluro (tram entre carrer de Sant Benet i el Camí Ral)
 • Carrer de Llauder (tram entre el carrer de Cuba i el carrer d’Iluro)
 • Carrer de Sant Cugat (tram entre el carrer de Cuba i el carrer d’Iluro)
 • Carrer de Javier Castaños (tram entre el carrer de Cuba i el carrer d’Iluro)

 

ZONA 2:

De pagament: Tota la zona (109 places)

 • Avinguda de Jaume Recoder
 • Carrer de Cosme Churruca
 • Carrer de Lepant
 • Carrer de Germans Thos i Codina
 • Carrer de Federico Carlo Gravina

 

ZONA 3:

De pagament: Tota la zona (184 places).

 • Solar de Can Maitanquis
 • Carrer de Jaume Balmes
 • Carrer de Damià Campeny

 

ZONA 4:

Lliures de pagament: tota la zona (170 places)

 • Carrer de Jaume Isern
 • Plaça dels Bous
 • Carrer del Carme
 • La Riera
 • Carrer del Parc
 • Passatge dels Sisternes
 • Ronda d’Alfons X el Savi
 • Plaça d’Espanya

PUMSA tanca l’exercici 2022 amb un resultat positiu de 248.714 €

PUMSA és una empresa municipal de l’Ajuntament de Mataró, el qual li té encomanats diversos encàrrecs per la prestació dels serveis municipals. Concretament actua en els àmbits de desenvolupament de diversos sectors urbanístics de la ciutat, de la mobilitat, de la gestió de l’habitatge municipal i del manteniment del seu parc immobiliari.

La Junta General de PUMSA va aprovar dijous passat, 4 de maig, els comptes anuals de l’empresa municipal corresponents al darrer exercici. L’any 2022 PUMSA presenta uns resultats positius de 248.174 €.

A 31 de desembre de 2022 la plantilla de PUMSA era de 81 persones, 72 fixes i 9 eventuals.

La xifra de negocis de PUMSA ha estat de 7.956.358 €. En els diferents àmbits de la seva gestió, es destaquen les següents dades i resultats:

Vendes.- Al 2022 PUMSA ha transmès a l’Ajuntament els locals 1.2 i 1.3 de la planta primera de l’Edifici El Rengle per import de 677.579 euros. Aquest espai, de 699 m² construïts, estarà destinat a Incubadora i a serveis de transferència tecnològica i l’acceleració empresarial adreçats a Pimes i micropimes.

Així mateix, el 15 de setembre de 2022 es va signar una permuta a favor de MENCIALO ITG, SL, mitjançant la qual PUMSA transmetia un indivís d’un solar situat a la plaça de Joan Fiveller, a l’Eix Herrera, per import d’1.500.220 euros, rebent en contraprestació 10 habitatges qualificats d’HPO de futura construcció en el mateix solar. El termini màxim d’entrega dels habitatges és de cinc anys.

Lloguers.- S’han ingressat 4.600.710 €, un 11,3 % més que el 2021.

PUMSA gestiona el lloguer de 25 oficines, 27 locals i 16 naus, amb 36.296 m2 de sostre total i una ocupació de pràcticament el 100%.

PUMSA gestiona també 2.105 places d’aparcament, 1.271 de les quals en 25 aparcaments per a residents i 834 en 4 aparcaments de rotació. Els ingressos dels aparcaments estan inclosos dins els lloguers esmentats.

A més, PUMSA gestiona un parc de 281 habitatges municipals al tancament d’exercici , dels quals 63 estan adjudicats per contingents específics, 91 habitatges destinats a protecció oficial, 103 habitatges que van ser posats a disposició del servei de Benestar Social de l’Ajuntament, 6 habitatges per reubicacions urbanístiques i 18 habitatges de lloguer lliure, encara que la renda està per sota del preu de mercat (al voltant d’un 30 % inferior).

Mobilitat.- PUMSA té encomanada la gestió de la zona blava de Mataró (826 places), la grua, el dipòsit municipal, els aparcaments per a residents i els aparcaments de rotació. Aquests darrers, amb un total de 834 places són els de la Plaça de Cuba (34 places), Plaça de les Tereses (330 places), Parc Central (232 places) i Plaça Granollers (238 places). En diversos aparcaments ja s’han habilitat les instal·lacions per a la recàrrega de vehicles elèctrics.

Pel servei de la zona blava s’han obtingut uns ingressos d’1.096.096 €, un 2,9 % més que l’any 2021.

Pels serveis de la grua municipal i el dipòsit de vehicles, PUMSA ingressa íntegrament a l’Ajuntament les taxes derivades d’aquest servei i li factura, així mateix, les despeses ocasionades per la prestació del servei. A partir del febrer de 2022 PUMSA ha posat en lloguer la planta -2 de l’aparcament de Parc de Palau, amb un total de 121 noves places per a residents. Aquestes places estaven ocupades per vehicles retinguts per ordre judicial o abandonats pendent de desballestament. Els vehicles judicials s’han traslladat al dipòsit municipal situat a l’aparcament de la Ronda Rafael Estrany, i la resta es van desballestar.

Urbanisme.- Com a administració actuant en nom de l’Ajuntament, PUMSA ha intervingut en el desenvolupament urbanístic de diversos sectors de la ciutat. Al 2022, els més importants han estat:

 • En el sector d’Iveco-Renfe-Farinera s’han continuat amb els enderrocs de la resta d’edificis incompatibles amb el planejament, i s’han adjudicat les obres de perforació per sota les vies del tren per la disposició de una canonada pel reg i una altre pel desguàs del clavegueram.
 • En el sector Lepanto-Churruca-El Rengle s’estan executant les obres d’electrificació a l’illa compresa entre els carrers de Cabrils, passeig de Marina, passeig del Rengle i carrer de Jaume Vicens Vives, per 100.479 €. També es van adjudicar les obres d’urbanització de la zona verda de l’illa en qüestió.
 • En el sector d’Ernest Lluch s’ha finalitzat a l’abril de 2022 la urbanització de la zona verda per un import de 212.493 €.
 • En el sector Ronda Barceló s’ha endegat la licitació dels serveis d’investigació de la qualitat de sòl i aigües subterrànies, s’ha adjudicat la redacció del projecte d’urbanització de la “Torre Barceló” i està en redacció l’actualització per a la seva licitació del projecte d’urbanització. En aquest sector hi ha prevista la construcció de 68 habitatges de lloguer assequible i l’Ajuntament ha signat un conveni amb l’INCASOL per a la seva construcció. La promoció comptarà amb 72 places d’aparcament i diversos locals en planta baixa. En el conjunt del sector s’hi ubicarà un total de 492 habitatges.
 • A l’àmbit de Vallveric, està en redacció el projecte d’urbanització, contractat a una enginyeria externa, i el projecte de reparcel·lació, contractat a un despatx extern.


Manteniment del patrimoni
.- PUMSA efectua el manteniment del parc d’habitatges municipal i de les oficines, locals i naus de la seva propietat.

Habitatge.- PUMSA gestiona el parc d’habitatges municipal de 281 habitatges al tancament d’exercici. A destacar que a l’abril de 2022 es va signar contracte d’arres per la compra de set pisos i set places d’aparcament al carrer de Narcís Monturiol, 30-32 a GREIP ACTIVOS INMOBILARIOS, SL. El cost total d’aquesta inversió serà d’1.353.439 euros. Es preveu que el lliurament del immobles es podrà dur a terme el 30 de abril de 2024. Aquests habitatges disposen de la qualificació provisional de protecció pública i es destinaran al lloguer. Aquestes adquisicions es finançaran amb els ingressos obtinguts per la venda al 2015 d’una parcel·la obtinguda per PUMSA per cessions obligatòries d’aprofitament.

També al 2022 es va publicar un concurs públic en relació a un contracte per la transmissió onerosa d’un dret de superfície sobre els solars dels carrers d’Alella i de la Llevantina 13-15 per destinar-los a dues promocions d’habitatge en règim de lloguer. Aquest concurs va quedar desert. Actualment està tramitant-se un concurs públic per a la constitució i transmissió d’un dret de superfície sobre la finca situada al carrer de Cosme Churruca, 11, per a la construcció i explotació d’un edifici de 60 habitatges en règim de protecció oficial de lloguer. S’hi han presentat dos licitadors.

El Consell d’Administració de PUMSA aprova el nomenament del nou gerent de l’empresa municipal

Óscar García Dávila, expert en gestió d’empreses, s’ha incorporat a Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).

El Consell d’Administració de PUMSA, celebrat dimecres 1 de març, va aprovar el nomenament del que serà el nou gerent de la societat municipal.

Amb la marxa de l’anterior gerent l’any 2017, les tasques de direcció es van dividir entre les funcions del coordinador i de l’apoderat.

Óscar García, format en Enginyeria Industrial, és expert en gestió d’empreses públiques i privades relacionades amb el sector de la construcció i en empreses immobiliàries i patrimonials. Ha estat Gerent de GRAMEPARK més de 9 anys, entre d’altres empreses.

L’Ajuntament i PUMSA ofereixen 30 minuts gratuïts als aparcaments municipals i a la zona blava per Nadal i rebaixes

La campanya, sota el lema “comprar a Mataró ara és més fàcil”, té per objectiu afavorir l’afluència de clients locals o de fora del municipi als comerços de la ciutat.

La promoció permet gaudir de 30 minuts d’aparcament gratuït per estades superiors a 1 hora, els divendres de 17 a 20 hores, i els dissabtes, diumenges i festius d’obertura comercial les 24 hores.

La campanya és vàlida als aparcaments de la plaça de les Tereses, plaça de Granollers i Espai Firal-Parc Central, tots ells gestionats per PUMSA per encàrrec de l’Ajuntament, que sumen un total de 800 places.

També s’ofereix la gratuïtat de 30 minuts a les 811 places de zona blava per estades superiors a 1 hora. Per acollir-se a la promoció el pagament s’ha de fer a través de l’APP i és vàlida per un sol ús al dia per matrícula, els divendres tarda i els dissabtes.

La campanya s’inicia aquest divendres 25 de novembre fins al 30 de gener i és el tercer any que es pot gaudir.

Promoció complementària per als establiments comercials

Pumsa també ofereix durant tot l’any vals d’aparcaments als comerços de Mataró a preu reduït perquè pugin premiar la fidelitat dels seus clients i facilitar la compra en els seus establiments.

Aquests vals de descompte se sumen als 30 minuts gratis de la promoció de Nadal i Rebaixes als aparcaments municipals.

 

PUMSA inicia les obres d’urbanització d’una nova zona verda situada entre el passeig de Marina, passeig del Rengle i el carrer de Cabrils

La plaça enllaçarà amb la zona de passeig situada davant del parc de Mar generant un espai agradable en l’àmbit de la urbanització i al TecnoCampus. Amb aquesta actuació es podrà donar per executat la totalitat del Projecte d’Urbanització del Pla de Millora Urbana “El Rengle”.

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA ha iniciat les obres d’urbanització de la zona verda illa 1 del Rengle, enllaçant amb la plaça de Marie Curie urbanitzada al 2020 i la plaça de Margarita Salas. L’àmbit d’actuació és el comprès entre el passeig de Marina, passeig del Rengle i el carrer de Cabrils i configura un espai de 3.614,34m2.

Els treballs consisteixen en la pavimentació reproduint les mateixes figures circulars del passeig ja urbanitzat. En concret es tracta de tres figures pavimentades interiorment amb sauló estabilitzat de diferents colors, un material permeable que permet drenar en part l’aigua de la pluja. Els treballs també contemplen les obres de clavegueram i drenatge.

Pel que fa a l’enllumenat s’instal·laran lluminàries de tecnologia LED que s’ajustarà de manera que tingui els nivells lumínics que determina la normativa municipal.

Les obres d’enjardinament contemplen la plantació d’arbrat a la zona verda. En alineació amb el passeig de Marina les espècies triades han estat les grevíl·lees i els tamarius, i a les formes circulars definides pel paviment  s’hi plantaran sapindes i pistàcies de la Xina i sòfores del Japó

L’empresa adjudicatària TEC-RAUL, SL realitzarà els treballs per un import de 449.242,18 euros sense IVA i el termini d’execució de les obres és de 5 mesos.

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) deixa PUMSA i s’integra en el servei d’Habitatge de l’Ajuntament

Entre els objectius hi ha el de millorar la capacitat de gestió, optimitzar la càrrega de treball, fer més eficaç i eficient el flux de treball global en matèria d’habitatge i poder millorar l’atenció a la ciutadania. El Ple municipal ordinari del mes de novembre ha aprovat el canvi de forma de gestió de l’Oficina Local d’Habiatge (OLH) per integrar-la a l’organització ordinària de l’Ajuntament i la subrogació d’un equip de 9 persones.

El Ple ordinari del mes de novembre ha aprovat la integració de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) al servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró. Això significa un canvi en la gestió de les polítiques d’habitatge municipal que fins ara es portaven a terme per dos equips: per una banda, pel Servei d’Habitatge de l’Ajuntament i, d’altra banda, per l’equip de l’Oficina Local d’Habitatge de Promocions Urbanístiques Municipals, SA (PUMSA).

La integració ve motivada pel Pla Local d’Habitatge (2018-2023) on s’han ampliat el catàleg d’instruments i els objectius de la política local d’habitatge fent poc adequada l’actual estructura de gestió per la dificultat d’establir sinèrgies entre els dos equips.

A nivell organitzatiu i d’atenció a la ciutadania es detecten diverses oportunitats de millora que  desemboquen en la valoració de la necessitat d’impulsar un procés de reformulació de les estructures dedicades a la prestació dels serveis d’habitatge a l’Ajuntament. Aquest procés es basa en els punts:

-Definició d’un catàleg de serveis d’habitatge integrat. Cal definir una oferta integrada de serveis que permeti al ciutadà conèixer de forma clara i accessible quins són els serveis en matèria d’habitatge als que pot accedir des de l’Ajuntament, fent desaparèixer de cara al ciutadà les fronteres entre serveis o administracions titulars de servei.

– Integració en els recursos municipals d’atenció al ciutadà i canvi de paradigma en l’atenció a la ciutadania. L’Ajuntament de Mataró ha impulsat un procés de transformació en els processos  d’atenció a la ciutadania amb la posada en marxa de l’Espai Mataró Connecta. La prestació de serveis d’habitatge ha d’assumir i reforçar aquesta aposta evitant la generació de finestretes sectorials fragmentades d’atenció a la ciutadania.

-Integració de l’equip d’habitatge en un únic equip format pel personal de l’OLH i del servei d’Habitatge. Aquesta proposta exclou la funció de gestió i manteniment del parc públic d’habitatge pel seu caràcter mercantil.

El nou equip i la nova forma de treballar conjuntament ha de permetre, entre d’altres:

-Millora la qualitat del servei per a la ciutadania.

-Optimitzar la càrrega de treball i fer més eficaç i eficient el flux de treball global.

-Millorar la capacitat de gestió i d’impuls de noves iniciatives en matèria d’habitatge.

-Definir una línia de comandament en el marc de la bona governança.

-Alliberar PUMSA d’una activitat poc adequada pel seu caràcter d’ens mercantil.

 

Un cop aprovat per Ple, la integració es farà efectiva l’1 de gener del 2023 per facilitar els tràmits i gestions a nivell intern al coincidir amb l’any natural.

 

Els joves de fins a 36 anys poden optar als ajuts al lloguer de la convocatòria del 2022

El 28 de setembre s’activen els ajuts al pagament del lloguer per a persones joves de fins a 36 anys. Els ajuts podem arribar als 250 euros mensuals i s’hi poden acollir les persones titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o habitació. A l’hora d’adjudicar els bons, per part del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, es tindran en compte els ingressos del sol·licitant, les rendes del territori on viu i els ingressos de la unitat de convivència. 

A partir de demà, 28 de setembre, a les 9 h, es podran sol·licitar els ajuts al lloguer per a menors de 36 anys convocats pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. El bo anirà dels 20 als 250 euros mensuals, en funció dels ingressos i el cost del lloguer. La data límit de presentació és el 7 d’octubre, a les 10 h.

La convocatòria, mitjançant la concurrència competitiva, adjudicarà uns ajuts que no seran lineals, per tant l’import final podrà ser d’un mínim de 20 euros mensuals i d’un màxim de 250 euros, que s’adjudicaran en funció dels ingressos del sol·licitant, l’esforç econòmic que li suposi el pagament del lloguer, i els preus dels lloguers a cada territori.

 

Qui els pots demanar

-Joves que tinguin fins a 36 anys en el moment de presentar la sol·licitud.

-Titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació.

-Les rendes no han de superar els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica ni el límit econòmic establert per a la unitat de convivència.

-Si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, poden sol·licitar l’ajut de manera individual i si més d’un en resulta beneficiari, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.

 

La presentació de les sol·licituds s’han de fer, preferentment, online a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i presencialment es pot fer a l’Oficina Local de l’Habitatge (carrer de Pablo Iglesias, 63, 1a planta, despatx 12) on també es poden consultar dubtes. Cal reservar cita prèvia en aquest enllaç.