[divider]

visita_zona_blava

[separator]
Les noves màquines expenedores de la zona blava incorporen un sistema de pagament a través de telèfon mòbil
[divider]
A mitjans d’aquest mes han entrat en funcionament les noves màquines expenedores del servei de regulació i control de l’estacionament en superfície (zona blava) a Mataró, que comporten diverses novetats i avantatges per als usuaris.
[divider]
 La més destacada és el pagament a través d’una aplicació de telèfon mòbil que ofereix a l’usuari avantatges i comoditats, com obtenir l’autorització de l’estacionament sense baixar del cotxe, abonar només els minuts consumits, i rebre avisos abans que finalitzi el temps d’estacionament amb la possibilitat d’ampliar-lo sense necessitat de tornar al parquímetre fins al temps màxim que permeti la zona.
[divider]
Els vigilants disposaran de noves PDA’s per controlar el correcte estacionament i en cas necessari tramitar les denúncies dels infractors, i de tres ciclomotors elèctrics per poder fer rutes dinàmiques, a més de les estàtiques que realitzen quan van a peu.
[divider]
També s’ha dut a terme la renovació de la senyalització vertical i horitzontal, i està pendent la implantació de noves millores, com la creació de 5 punts de càrrega per a vehicles elèctrics i de senyals que informin sobre l’ocupació de places de zona blava en determinats punts de la ciutat.
[divider]
A Mataró hi ha poc més d’un miler de places d’estacionament en zona blava, amb un horari de regulació de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, amb els diumenges i festius gratuïts.
[divider]
El temps màxim d’estacionament és d’1 hora 30 minuts, a excepció del sector de “Can Maitanquis” i la zona de la Cambra Agrària (entre Sant Agustí i Lepant) que el temps màxim és de 4 hores.
[divider]
Determinats residents de Mataró poden estacionar de manera gratuïta a determinades franges horàries i places, amb una acreditació que han de sol·licitar a l’Ajuntament.
[divider]
L’objectiu del servei de la zona blava és frenar el volum i la congestió de trànsit a la zona central de la ciutat i potenciar la rotació de vehicles a les zones de més concentració comercial
[divider]
[divider]
Nova zona blava al sector de la Cambra Agrària
[divider]
L’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, han visitat avui el nou aparcament de zona blava que s’ha habilitat al sector de la Cambra Agrària, situat a l’avinguda del Maresme entre els carrers de Lepant i de Sant Agustí.
[divider]
L’empresa municipal PUMSA ha urbanitzat provisionalment aquest àmbit, que està pendent de desenvolupament urbanístic. D’una banda s’ha ampliat la vorera per millorar la mobilitat dels vianants i s’ha creat una nova zona de parada d’autobusos per desencotxar i regular horaris. Així, es descongestiona l’actual parada d’autobusos de la plaça de Miquel Biada.
[divider]
De l’altra, s’ha posat en marxa de forma provisional un estacionament limitat de zona blava, amb accessos pels carrers de Lepant i Sant Agustí i capacitat per a 54 places. Ocupa uns 15 m d’ample i 75 m de llargària i té dos cordons d’aparcament en bateria. El temps màxim d’estacionament és de 4 hores.
[divider]
Les obres han tingut un cost aproximat de 100.000 € (IVA inclòs).
[divider]
[box color=”color3″ icon=”” align=”left”] Dóna’t d’alta del nou sistema de pagament per mòbil [/box]
[divider]